Juha z brstičnim ohrovtom in mesnimi cmočki
A+ A-
2. mesto za Natalijo Bebar in bon za 60 evrov
200 g brstičnega ohrovta, 100 g krompirja
100 g mesnate slanine, žlica masti
srednje velika čebula
150 g korenja
sol, poper, muškatni orešček
cmočki
150 g drobno mletega mesa
žlica drobtin
rumenjak
noževa konica mlete paprike
Priprava
Ohrovt očistimo, krompir narežemo na manjše koščke, korenje enako. Na malo masti prepražimo čebulo in na drobno narezano slanino. Dodamo zelenjavo in jo podušimo, nato zalijemo s kostno juho. Kuhamo 10–15 minut, dosolimo, popramo in začinimo z muškatnim oreščkom.
Cmočki: vse sestavine zmešamo in naredimo za čajno žličko velike cmoke. Zakuhamo jih v juho in pustimo počasi vreti vsaj 15 minut.
Na koncu potresemo z drobno sesekljanim peteršiljem.
Datum Objave: 3.1.2020 ob 09:01