Odprta Kuhinja

Juha z brstičnim ohrovtom in mesnimi cmočki

A+   A-

 

2. mesto za Natalijo Bebar in bon za 60 evrov

200 g brstičnega ohrovta, 100 g krompirja

100 g mesnate slanine, žlica masti

srednje velika čebula

150 g korenja

sol, poper, muškatni orešček

cmočki

150 g drobno mletega mesa

žlica drobtin

rumenjak

noževa konica mlete paprike

Priprava

Ohrovt očistimo, krompir narežemo na manjše koščke, korenje enako. Na malo masti prepražimo čebulo in na drobno narezano slanino. Dodamo zelenjavo in jo podušimo, nato zalijemo s kostno juho. Kuhamo 10–15 minut, dosolimo, popramo in začinimo z muškatnim oreščkom.

Cmočki: vse sestavine zmešamo in naredimo za čajno žličko velike cmoke. Zakuhamo jih v juho in pustimo počasi vreti vsaj 15 minut.

Na koncu potresemo z drobno sesekljanim peteršiljem.
Datum Objave: 3.1.2020 ob 09:01

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: