Juha z bučnimi cmočki

Te kroglice vsako juho povzdignejo v nove višave.

Priprava 30 minut, čas kuhanja 10–15 minut.

Sestavine

  • 1,5 l goveje ali bistre zelenjavne juhe
  • 60 g bučnih semen
  • 60 g masla, jajce
  • 50 g moke
  • 50 g krušnih drobtin
  • 3 žlice mleka
  • 2 žlici bučnega olja
  • sol, poper

Priprava

1. Maslo vzamemo iz hladilnika, da se zmehča, medtem bučna semena drobno sesekljamo.

2. V posodo damo razmehčano maslo, jajce, bučna semena, moko, drobtine, mleko, sol, poper in bučno olje ter vse z mešalnikom gladko premešamo. Zmes pustimo počivati na hladnem 20 minut. To lahko naredimo že zjutraj.

3. Pogrejemo juho, najbolje tisto, ki je ostala od nedeljskega kosila.

4. Iz spočite zmesi oblikujemo cmočke in jih zakuhamo v bistro zelenjavno ali govejo juho. Kuhamo nad šibkim ognjem 10–15 minut.

Namig: Po juhi, ki je sicer krepka, lahko ponudimo bogato solato s kuhano govedino in kuhano zelenjavo, kos kruha in sadno skuto za posladek.
Nasvet: Oblikovane cmočke brez težav zamrznemo.
Priporočamo še: Goveji jušni cmočki

Fotografija: Krištof Koman

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana