Juha z mesno-riževimi kroglicami

Cmoki so v tej juhi pravo presenečenje.

Priprava: 15 minut, čas kuhanja: 20–25 minut.

Sestavine

  • 1 čebula, 2 stroka česna
  • po 1/2 žličke kumine in origana, sol, poper
  • žlica olja
  • 1–2 skodelici kuhanega riža (rižote) ali kuskusa
  • 250 g mletega mesa
  • 2 jajci
  • 1/2 pločevinke paradižnika
  • 1/2 l goveje juhe ali goveje jušne osnove

Priprava

1. Čebulo drobno narežemo in na olju na majhnem ognju pražimo nekaj minut. Začinimo s kumino in origanom. Odstavimo.

2. V drugi večji posodi zmešamo kuhan riž, mleto meso, prepraženo čebulno mešanico in dodamo jajci. Solimo in popramo, dobro premešamo in oblikujemo za dve žlički velike kroglice.

3. V loncu na hitro popražimo narezana česen in paradižnik, prilijemo juho in zavremo.

4. Ogenj zmanjšamo in v juho previdno vstavimo mesne kroglice. Kuhamo na majhnem ognju približno 20 minut. Začinimo po okusu.

Namig: Po juhi postrežemo v pečici pečen krompir z rožmarinom in solato iz brstičnega ohrovta in sira feta.

Fotografija: Krištof Koman

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed