Odprta Kuhinja

Juha z mesno-riževimi kroglicami

Odpri galerijo
A+   A-
Cmoki so v tej juhi pravo presenečenje.



Priprava: 15 minut, čas kuhanja: 20–25 minut.

Sestavine



  • 1 čebula, 2 stroka česna

  • po 1/2 žličke kumine in origana, sol, poper

  • žlica olja

  • 1–2 skodelici kuhanega riža (rižote) ali kuskusa

  • 250 g mletega mesa

  • 2 jajci

  • 1/2 pločevinke paradižnika

  • 1/2 l goveje juhe ali goveje jušne osnove


Priprava


1. Čebulo drobno narežemo in na olju na majhnem ognju pražimo nekaj minut. Začinimo s kumino in origanom. Odstavimo.

2. V drugi večji posodi zmešamo kuhan riž, mleto meso, prepraženo čebulno mešanico in dodamo jajci. Solimo in popramo, dobro premešamo in oblikujemo za dve žlički velike kroglice.

3. V loncu na hitro popražimo narezana česen in paradižnik, prilijemo juho in zavremo.

4. Ogenj zmanjšamo in v juho previdno vstavimo mesne kroglice. Kuhamo na majhnem ognju približno 20 minut. Začinimo po okusu.
Namig: Po juhi postrežemo v pečici pečen krompir z rožmarinom in solato iz brstičnega ohrovta in sira feta.

Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 3.2.2020 ob 07:02

Več iz te teme:

juhe in enolončnicejuhakroglice

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.