Kakavove miške z belo čokolado

Kadar krofov ni doma, miške plešejo.

Pustno sladkanje ni prav nič prijazno do ljubiteljev čokolade in kakava, saj je v ospredju svetlo pecivo, ob njem pa marmelada. Za vse čokoholike in kakavofile sva zato pripravila pravo poslastico – puhaste kakavove miške, prelite s stopljeno belo čokolado.

Sestavine

  • 170 g navadnega jogurta
  • 170 g moke
  • 2 jajci
  • 25 g grenkega kakava
  • žlica ruma
  • žlička pecilnega praška
  • 4 žlice sladkorja
  • zavitek vaniljevega sladkorja
  • olje za cvrtje
  • preliv iz bele čokolade
  • 50 g bele čokolade
  • žlica sladke smetane

Priprava

1. Testo: v eni posodi z električnim mešalnikom zmešamo jajca, jogurt, sladkor in vaniljev sladkor.

2. V drugi posodi zmešamo moko, kakav in pecilni prašek.

3. Če mišk na koncu ne nameravamo obliti z belo čokolado, povečamo količino sladkorja.

4. Suhe sestavine primešamo k mokrim, da dobimo temno testo.

5. Cvrtje: v višjo posodo vlijemo olje in ga na srednjem do močnem ognju segrevamo toliko časa, da okoli potunkanega ročaja kuhalnice nastanejo mehurčki.

6. Za oblikovanje mišk uporabimo dve žlici – z eno zajamemo testo, z drugo ga postrgamo v vroče olje.

7. Paziti moramo, da so enako velike, sicer bodo neenakomerno ocvrte.

8. Ko se trebušček mišk ocvre, se obrnejo na hrbet. Če tega ne storijo, jim malce pomagamo.

9. Cvremo jih še 1–2 minuti.

10. Ocvrte glodavce zbiramo v posodi s papirnatimi brisačkami, ki bodo vpile odvečno olje.

11. Preliv: belo čokolado s sladko smetano postavimo nad parno kopel in jo počasi stopimo.

12. Mešamo, dokler ne dobimo homogene čokoladne zmesi.

13. Preliv lahko pripravimo tudi tako, da posodico z belo čokolado in sladko smetano postavimo za 30 sekund v mikrovalovno pečico.

14. Postrežba: hribček iz kakavovih mišk porišemo s stopljeno belo čokolado in posujemo s sladkorjem v prahu.

Priporočamo še: Korak, da bodo krofi izjemno puhasti (recept in video)
Midva Kuhava

Sva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed