Odprta Kuhinja

Kako naredimo aperol spritz

Spritz Aperol drink with venetian traditional snacks cicchetti on the water chanal background in Venice. Traditioanal italian aperitif. Image with small depth of field
Odpri galerijo
A+   A-
Osvežilen koktajl, zaradi katerega so poletni večeri še lepši in ležernejši.



Recept za aperol ostaja skrivnost, njegova ravno prav prijetna grenkoba, ki so jo v oranžnem likerju pustila zelišča in pomarančna lupinica, pa kliče po poletnih napitkih za odrasle, zato je v teh vročih dneh nakup steklenice skorajda obvezen, sploh če prirejate vrtno zabavo. Najbolj popularno nadaljevanje, ki izhaja iz omenjenega zvarka, je vsekakor aperol spritz, ki si ga obvezno naročimo, ko se potikamo po Benetkah, a zakaj si ga ne bi zamešali kar v udobju doma!

Ne pozabite, zares pristno boste pijačo postregli z zeleno olivo, ki v sladek koktajl vnese slano nasprotje. Uživa se ga počasi in iz vinskega kozarca, zraven pa veliko govori.

Aperol spritz bo najbolj teknil v družbi domačega čipsa ali obloženih kruhkov.

Sestavine za 1 kozarec


- 75 ml prosecca, penine ali belega vina
- 50 ml aperola
- 25 ml mineralne vode
- rezina limone ali pomaranče
- zelena oliva
- led

Priprava


1. V kozarec nadevajte led, prelijte z aperolom, mineralno vodo in proseccom.

2. Postrezite z rezino limone in olivo na zobotrebcu.
Priporočamo še: Gin tonik: skrivnosti za popolno mešanico

Fotografija: Foxys_forest_manufacture/Getty Images
Datum Objave: 31.7.2020 ob 08:07

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj