Kako naredimo čokoladna jajca
A+ A-
Nič kuharskih, samo nekaj ročnih spretnosti potrebujete.
8 votlih čokoladnih jajc (1 na osebo)
140 g kremnega sira
žlica masla
60 g sladkorja v prahu
2 žlički vaniljevega sladkorja
6 žlic stepene sladke smetane
2 žlici soka (jabolko, marelica)
žlica marelične marmelade
Pripravimo si embalažo »pravih« jajc.
Čokoladna jajca odvijemo. Če imajo »vsebino«, jih previdno razpolovimo in odstranimo plastično kroglico. Odlomimo malo manj kot zgornjo tretjino, na ožjem koncu. Nato jih znova sestavimo tako, da se z robom dotaknemo segrete površine, čokolada se rahlo stopi; nato po dve polovici znova zlepimo skupaj in polagamo v embalažo, da ne razpadeta. Tako naredimo z vsemi jajčki, nato jih prestavimo v hladilnik, da se »šiv« utrdi.
V tem času pripravimo nadev: zmešamo vse kremne sestavine za »beljak«, da dobimo homogeno maso.
V majhni kozici segrevamo marmelado s sokom in maslom, da se raztopi, nato tudi to prestavimo v hladilnik, da se začne strjevati.
V vrečko nadevamo kremni sir z dodatki in odrežemo vogal. V vsako čokoladno jajce nabrizgamo toliko vsebine, da nam ostane prostor še za »rumenjak«: tega poskusimo oblikovati z okroglo žličko in postavimo na vrh bele kreme.
Datum Objave: 9.4.2020 ob 16:04