Odprta Kuhinja

Kako naredimo domače lizike

Odpri galerijo
A+   A-
Spomin na otroštvo, ki pogreje srce. Tako, kot so lizike včasih razveselile nas, bodo danes vaše najmlajše.



Namig: to je odličen posladek za pustne šeme, ki bodo kmalu obiskovale naše domove.

Sestavine za 20 kosov


- 250 g sladkorja
- 60 ml vode
- žlica medu
- po želji živilsko barvilo
- lesene palčke
- jedilni okraski

Priprava


1. Peki papir razgrnemo na ravno delovno površino in pripravimo palčke, ki bodo držalo lizik.

2. V kozico natresemo sladkor, prilijemo vodo ter postavimo na ogenj in pustimo vreti. Večkrat premešamo.

3. Po 10 minutah dodamo med in spet pustimo 5 minut vreti. Mešamo.

4. Odstavimo, počakamo minuto, da se vrenje umiri in z žlico nanašamo maso na peki papir. Takoj dodamo palčko in okraske, kajti karamel se zelo hitro trdi.
Namig: Najbolje je nakapati 3 ali 4 lizike in jih dokončati. Če se zmes popolnoma strdi, preden dokončate lizike, jo spet segrejte.

Preberite še: Kruhi lenuhi: Novi navdušujoči recepti brez gnetenja

Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 3.2.2020 ob 08:02

Več iz te teme:

lizike

Naročite se na e-novice:

Mirjam Grilc
Mirjam GrilcMirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.