Kako naredimo ingverjeve bonbone

Kandirani ingver lahko naredimo na zalogo, čez praznike bodo sladko-pekoči bonboni zmeraj na voljo.

Za ingver nismo čisto prepričani, ali bi ga uvrstili med zdravilne rastline ali raje med začimbe. Glede na njegove številne pozitivne učinke in specifični okus, s katerim lahko popestrimo tako sladke kot slane jedi, mu kar namenimo malce prostora v shrambi. Na trgu ga lahko dobimo v prahu ali kot svežo korenino.

Oboje je uporabno v kulinariki, dokaj preprosto pa ga lahko gojimo tudi sami. Z ingverjem začinimo različne kremne juhe, doda jim značilno živahen okus, odlično se ujame z bučno ali korenčkovo juho, malce nenavaden je v kombinaciji z rdečo peso, uporabljamo ga tudi v mesnih jedeh. Dobro se prilega k sladicam, tudi sadnim, kandirani ingver pa je samostojni majhen prigrizek, ki nam poteši skomine po malem, sladkem grižljaju. Kot bonbon.

Sestavine za 4 osebe

– korenina ingverja
– sladkor voda

Priprava

1. Ingver olupimo, narežemo na kocke in stresemo v lonec. Zalijemo z vodo in kuhamo 45 minut. Odcedimo, stehtamo in stresemo v lonec.

2. Natehtamo enako količino sladkorja in dodamo k ingverju. Zalijemo z vodo, toliko da je zmes pokrita. Mešamo, da se sladkor raztopi. Na majhnem ognju kuhamo približno eno uro, večkrat premešamo.

3. Potem ga precedimo in stresemo na peki papir, ki smo ga potresli s kristalnim sladkorjem. Dobro premešamo, da so ingverjeve kocke z vseh strani obdane s sladkorjem. Ko se povsem ohladi, stresemo v posodo.

4. Ponudimo sveže ali shranimo, na primer v škatlo, kot bonbone.

Besedilo: A. K.
Foto: Thinkstock

Poskusite še: Žele bonboni iz granatnega jabolka

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.