Kako naredimo piškotni venček
Odpri galerijo
A+ A-
Preprosto za pripravo, zabavno za izdelavo, pa še zelo okusno. Advent je pred vrati!
Pa naj bo tudi adventni venec v koraku s časom. Naredite ga iz maslenih cimetovih piškotov, v katere lahko za imenitno tretjo dimenzijo okusa dodate še sveže zdrobljen kardamom in ščep črnega popra. Tega lahko obesite kar na vrata v sladek pozdrav svojim ljubim gostom ali pa presenetite sosede v bloku, tudi če ste z njimi samo na »dober dan«.
Piškotni venček
- 400 g gladke bele moke
- 250 g masla sobne temperature
- 200 g sladkorja v prahu
- 2 celi jajci + 2 rumenjaka za premaz piškotov
- 150 g mletih mandljev
- 2 žlici cimeta
- 2 vrečki vaniljevega sladkorja
Priprava
1. Vse suhe sestavine med seboj dobro premešamo, dodamo na kocke narezano maslo in dve celi jajci. Zamesimo gladko testo. Oblikujemo hlebček, ga zavijemo v prozorno folijo in damo v hladilnik za eno uro.
2. Dobro ohlajen hlebček razrežemo na 2 cm debele rezine. Vsako rezino prekrijemo s peki papirjem in razvaljamo. Z modelčkom izrežemo zvezdice treh različnih velikosti.
3. Nato piškote zlagamo na pekač, obložen s peki papirjem, v obliki venčka oz. kroga. Spodaj polagamo večje zvezdice, prekrijemo z malo manjšimi in na koncu dodamo najmanjše.
4. Rumenjake dobro razžvrkljamo, prilijemo žlico vode in s čopičem premažemo zvezdnati venček.
5. Pečemo na 180 stopinjah približno 15 minut.
Priporočamo še: Palačinka, ki ji pravimo babja jeza (VIDEO)
Recept in fotografija: Saša Drobnič Škrjanec
Datum Objave: 25.11.2022 ob 08:11