Kako pravilno pripravimo domač bučni pire
Odpri galerijo
A+ A-
To je temelj jesenske kuharije. Najboljši je, ko bučo spečemo kar v pičici.
1. Bučo spečemo v pečici
Najlažje ga naredimo tako, da bučo prerežemo na pol, odstranimo semenje ter jo s kožo navzgor pečemo v pečici na približno 200–220 stopinjah od 45 minut do uro oziroma tako dolgo, da postane mehka in jo zlahka prebodemo z vilicami. Buča, pečena v pečici, pridobi še več okusa oziroma sladkosti ter izgubi odvečno vodo.
2. Izdolbemo meso
Nato z žlico izdolbemo mehko bučno meso in pretlačimo v pire.
3. Vrsta buče
Najbolj okusen pire je iz buče hokaido, najbolj univerzalen pa iz maslenke.
4. Kako hranimo bučni pire?
Nekaj dni ga lahko hranimo v hladilniku ali pa ga damo v vrečke za zamrzovanje in shranimo v zamrzovalniku.
5. Količine
Količina dobljenega pireja je sicer odvisna od vrste buče, nekatere so bolj vodene, druge bolj mesnate, pa vendar iz 500 g buče nastane približno 300 g pireja.
Priporočamo še: Klasike z Yasko: sončni in sočni buhtlji z bučo
Naslovna fotografija: KarpenkovDenis/Getty Images
Datum Objave: 4.11.2022 ob 07:11