Odprta Kuhinja

Kavra, odlična slovenska jed na žlico

Kavra
Odpri galerijo
A+   A-
Enolončnica, ki jo poznamo tudi pod imenom bloška trojka ali kolerava.


Kosilo, ki ga je v času karantene priporočala naša draga bralka Vesna Milek Recko: »Tri različna imena za isto zelenjavo. Ta okusna enolončnica je kot nalašč, da pospravimo klet in shrambo.«

Sestavine



  • 250 g suhega fižola

  • 250 g starega krompirja

  • večja rumena koleraba

  • manjša čebula

  • večji strok česna

  • za 2 žlici nasekljanega peteršilja

  • maščoba za praženje

  • lovorov list

  • sol, poper


Priprava


1. Fižol operemo in namočimo čez noč.

2. Naslednji dan vodo odlijemo, dodamo enako količino olupljenega in na manjše koščke narezanega starega krompirja ter olupljeno in na tanke rezine narezano rumeno kolerabo. Zalijemo s približno 2 litroma vode.

3. Na maščobi prepražimo sesek­ljano čebulo, po nekaj minutah dodamo še strt česnov strok in sesekljan peteršilj. Z lovorovim listom, poprom in soljo dodamo vse skupaj v lonec s trojko krompir, fižol, koleraba.

4. Jed naj počasi vre približno 3 ure. Postati mora gostljata in razkuhana.

Namig: Še nekaj drobnjaka in kakšen cvet trobentice in na mizi je prav okusen obrok.

Recept in fotografija: Vesna Milek Recko
Datum Objave: 14.3.2022 ob 07:03

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj