Kavra, odlična slovenska jed na žlico
Odpri galerijo
A+ A-
Enolončnica, ki jo poznamo tudi pod imenom bloška trojka ali kolerava.
Sestavine
- 250 g suhega fižola
- 250 g starega krompirja
- večja rumena koleraba
- manjša čebula
- večji strok česna
- za 2 žlici nasekljanega peteršilja
- maščoba za praženje
- lovorov list
- sol, poper
Priprava
1. Fižol operemo in namočimo čez noč.
2. Naslednji dan vodo odlijemo, dodamo enako količino olupljenega in na manjše koščke narezanega starega krompirja ter olupljeno in na tanke rezine narezano rumeno kolerabo. Zalijemo s približno 2 litroma vode.
3. Na maščobi prepražimo sesekljano čebulo, po nekaj minutah dodamo še strt česnov strok in sesekljan peteršilj. Z lovorovim listom, poprom in soljo dodamo vse skupaj v lonec s trojko krompir, fižol, koleraba.
4. Jed naj počasi vre približno 3 ure. Postati mora gostljata in razkuhana.
Namig: Še nekaj drobnjaka in kakšen cvet trobentice in na mizi je prav okusen obrok.
Recept in fotografija: Vesna Milek Recko
Datum Objave: 14.3.2022 ob 07:03