Kifeljčar v srajčki iz slanine

Odpri galerijo
A+ A-
Oh, kako obožujemo prvi krompir. Kifeljčar nas že razveseljuje.
Sestavine
- 1/2 kg kifeljčarja
- 150 g prekajene slanine
- nekaj listov širokolistnega žajblja
- oljčno olje, sol
- zobotrebci ali lesene viličke papir za peko, pekač priloga
- 100 g rikote
- pest graha
- sol in poper
Poglejte si: VIDEO: Nov trik za lupljenje česna, ki je obnorel splet
Priprava
1. Operemo krompir in ga kuhamo v rahlo slani vodi 15 minut. Vklopimo pečico na 220 stopinj. Odcedimo in samo malo ohladimo.
2. Vsak krompirček zavijemo v rezino (ali dve manjši!) slanine in jo pritrdimo z zobotrebci oz. viličkami. Nato gomoljčke v pekaču razporedimo na papir za peko, na katerega smo prej položili žajbljeve liste.
3. Vse dobro pokapamo z oljčnim oljem in pečemo 20 minut oziroma toliko, da se slanina lepo zapeče.
4. Medtem v vreli vodi skuhamo pest graha. Po 5–7 minutah ga odcedimo, zmečkamo in zmešamo z rikoto. Solimo in popramo ter dobro premešamo. Ponudimo s krompirčki.
Poizkusite še: Krompir s klobaso iz pečice
Fotografija in recept: Slavka Ilich
Datum Objave: 19.6.2019 ob 13:06