Kokošja krepka juha

Odlična!

Sestavine

– 800 g kokošjega mesa
– 120 g čebule
– 120 g korenja
– 50 g korenine peteršilja
– 60 g pora
– 30 g gomolja zelene
– 50 g peteršilja
– sol
– poper v zrnu

Preberite še: Napake pri kuhanju goveje juhe

Priprava

1. Čebulo olupimo in jo dobro zapečemo na žaru ter prestavimo v večji lonec, dodamo vse preostale sestavine in zalijemo z 2 litroma vode.

2. Juho zavremo, ko zavre, z vrha poberemo peno, znižamo in kuhamo na manjšem ognju, tako da počasi vre, vmes po potrebi pobiramo peno.

3. Iz juhe poberemo kokošje meso, korenček in zeleno, ki so se kuhali v njej, shranimo za pozneje za nadev za raviole. Juho precedimo in serviramo v vrčke.

Poizkusite še: Domače bombetke za burgerje

Recept: Član mladinske kuharske reprezentance Blaž Vodopivec, ki se kali v Hitu
Fotografija: JADIGI3

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed