Kokosova granola z orehi

Tole naj gre z vami v kozarčku.

Sestavine

– 100 g ovsenih kosmičev
– žlica semen chia
– 2 žlici sveže mletih lanenih semen
– 50 g orehov
– 30 g kokosovega čipsa
– žlica medu (ali poljubnega sladila)
– 2 žlici kokosovega olja
– žlica vaniljeve arome
– 1/3 žličke soli
– 1/3 žličke cimeta

Priprava

1. Orehe na drobno nasekljamo ali v multipraktiku zmeljemo na manjše koščke. Dodamo še preostale sestavine in jih z žlico mešamo, dokler niso enakomerno razporejene.

2. Velik pekač obložimo s peki papirjem in po njem enakomerno potresemo granolo. Pečemo v pečici, ogreti na 150 stopinj Celzija, 30–40 minut. Vmes granolo večkrat obrnemo.

Namig: Granola je okusna in hranilna malica, ki se odlično poda h grškemu jogurtu ali skuti, zraven se prileže tudi sveže sadje.

Hranilna vrednost (na 1 porcijo od 10): 120 kcal, 8,6 g M, 9,2 g OH, od tega 3 g prehranskih vlaknin in 1,5 g sladkorja, 2,7 g B

Naslovna fotografija: Anja Rutar/Zdravo z Anjo

Poskusite še: Kvinojine ploščice z arašidovim maslom

Anja Rutar

Kuhanje je zame kot slikanje ali pisanje pesmi. Tako kot je veliko barv in tonov, toliko je tudi okusov. Od drugih pa nas loči to, kako jih kombiniramo. Ker pa kot svetovalka za zdravo prehrano in študentka živilstva in prehrane ne morem iz svoje kože, moje jedi temeljijo na nepredelanih in kakovostnih surovinah, a poskrbim, da so vseeno okusne in preproste.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana