Odprta Kuhinja

Kokosova strjenka s citrusi

A+   A-
Sladica, ki jo pripravimo brez peke.



Če nismo ljubitelji citrusov, lahko ponudimo katerokoli drugo sadje, predvsem maline in drugo jagodičje se odlično podajo zraven.

Sestavine (za 4 manjše kalupe)


- 400 ml polnomastnega kokosovega mleka (1 pločevinka)
- pol stroka vanilje, 2 žlici in pol sladkorja
- 3 lističi želatine ali manjša poravnana žlička agarja

Sirup
- 1 rdeča pomaranča ali grenivka
- 0,7 dl vode
- 4 žlice sladkorja, 2 vejici timijana

Priprava


1. Vaniljev strok razpolovimo in postrgamo semena. Lističe želatine namočimo v hladni vodi.

2. V kozico vlijemo kokosovo mleko in dodamo vaniljo. Zavremo. Vmešamo želatino, dobro premešamo, da se razpusti, in zmes vlijemo v silikonske kalupe ali kozarčke. Postavimo v hladilnik, da se dobro strdi.

3. Za sirup v kozici zavremo vodo in sladkor, dodamo koščke pomaranče, timijan in kuhljamo 5–8 minut. Strjenko postrežemo s pomarančo in žličko sirupa.
Opomba: Znamke kokosovega mleka se med seboj zelo razlikujejo, poiščite takšno, ki vam je po okusu najbolj všeč.

Priporočamo: Kaj nam o kakovosti jajca sporoča rumenjak

Fotografija in recept: Ana Bulat
Datum Objave: 22.11.2018 ob 12:11

Več iz te teme:

kokosstrjenkacitrusi

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja