Kokosova torta z malinami: recept, ki zažiga

Tej atraktivni torti pa se že na daleč vidi, da je temperamentna, kar potrdi tudi ugriz vanjo.

Sočno in bogato kokosovo dno daje mehko oporo nežni kremi iz bele čokolade in kokosa, rob torte pa krasi osvežilen in živahen malinov požar.

Sestavine

Sestavine ustrezajo pekaču za torte s premerom 20 cm.

Kokosovo dno

  • 150 g gostega kondenziranega mleka (v tubi ali pločevinki)
  • 150 g kokosove moke (nastrganega kokosa)

Krema iz bele čokolade in kokosa

  • 250 g sira maskarpone
  • 500 ml sladke smetane
  • 200 g bele čokolade
  • 4 žlice kokosove moke
  • 3 listi želatine

Malinov ogenj

  • 300 g malin
  • 4 listi želatine
  • 3 žlice sladkorja

Čokoladni preliv

  • 70 g mlečne čokolade
  • 30 g temne čokolade
  • 70 g sladke smetane

Priprava

1. Začnemo pri dnu: v posodi zmešamo gosto kondenzirano mleko in kokosovo moko. Pozor: uporabimo kondenzirano mleko, ki je gosto kot sirup in ne tekoče kot za v kavo.

2. Na kartonasto tortno podlago postavimo tortni obroč, ki ga nastavimo na 20 cm.

3. Dobljeno sočno zmes potisnemo ob podlago in jo čim lepše poravnamo.

4. Tortni obroč po notranji strani obložimo z acetatno folijo.

5. Malinov ogenj: v kozico stresemo maline in jih zasujemo s sladkorjem.

6. Segrevamo jih toliko časa, da se zmehčajo, nakar jih pretlačimo s paličnim mešalnikom.

7. Liste želatine namočimo v hladni vodi in počakamo, da se napojijo. Ožamemo jih in vržemo v kozico z malinami. Nad majhnim ognjem mešamo toliko časa, da se želatina povsem raztopi.

8. Ko se malinova osnova malce ohladi, jo prelijemo po kokosovem dnu.

9. Krema: v kozico zlijemo 200 ml sladke smetane in nalomimo 200 g bele čokolade. Nad srednje močnim ognjem previdno segrevamo, da se čokolada povsem raztopi.

10. Preostalih 300 ml sladke smetane stepemo.

11. Liste želatine namočimo v hladni vodi in počakamo, da se napojijo. Ožamemo jih in vržemo v kozico s čokolado. Nad majhnim ognjem mešamo toliko časa, da se želatina povsem raztopi.

12. Čokoladno osnovo malce ohladimo, nato jo zmešamo z maskarponejem in kokosovo moko. Nazadnje v kremo s spatulo nežno vmešamo še stepeno smetano in jo takoj zlijemo v sredino malinove osnove, da jo izpodrine proti robu torte.

13. S kitajsko palčko ali špilo pri robu od spodaj navzgor povlečemo malinovo osnovo po acetatni foliji, da zarišemo plamene.

14. Torto postavimo v hladilnik vsaj za uro, da se krema strdi.

15. Čokoladni preliv: v kozico zlijemo sladko smetano ter nalomimo mlečno in temno čokolado. Nad srednje močnim ognjem mešamo, da se čokoladi povsem stopita. Dobljeni preliv malce ohladimo, nato pa prelijemo po vrhu torte.

16. Torto postavimo v hladilnik vsaj za 6 ur, še raje kar čez noč.

Priporočamo tudi: Napake, ki preprečujejo, da bi bile palačinke popolne
Midva Kuhava
Midva Kuhava

Sva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed