Odprta Kuhinja

Kolač z ribezom in nadevom iz kremnega sira

Odpri galerijo
A+   A-
Poletni kolač sladko-kislih okusov. Prileže se tudi s hladno stepeno sladko smetano ali grškim jogurtom.



Za pekač velikosti 10 x 29 cm.

Sestavine


- 100 g sladkorja
- 2 jajci
- 0,5 dl olja
- 120 g moke
- žlička in pol pecilnega praška

Nadev

- 200 g kremnega sira
- jajce
- 2 žlici sladkorja
- 2 žlici pšeničnega zdroba
- 80 g ribeza
- drobtine za posipanje pekača

Priprava


1. Pečico segrejemo na 175–180 stopinj Celzija.

2. Pekač namastimo in posujemo z drobtinami.

3. Sladkor in jajci penasto stepemo. Prilijemo olje, zmešamo, nato dodamo presejano moko s pecilnim praškom. Testo vlijemo v pripravljen pekač.

4. Posebej zmešamo kremni sir, jajce, sladkor in pšenični zdrob. Nadevamo na testo v pekaču. Posujemo z ribezom in z daljšo žlico (ki jo potisnemo do dna pekača) delamo kroge. Tako se sirova zmes lepo razporedi.

5. Pečemo 40–45 minut.
Priporočamo še: Presna borovničeva torta

Recept in fotografija: Ana Bulat
Datum Objave: 10.7.2020 ob 12:07

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: