Odprta Kuhinja

Kolački z rdečim grozdjem, meto in sladoledom

Odpri galerijo
A+   A-
Sladokusci bodo hoteli repete.


Sestavine


- domače rdeče grozdje (v receptu uporabljen merlot)
- testo za palačinke po lastnem receptu (klasično, iz kokosovega mleka, sojinega ...)
- rum, vaniljeva aroma, rjavi sladkor, metini listi

Priprava


1. Pečico vključimo na 200 stopinj.

2. Pripravimo testo za palačinke in vanj vmešamo vaniljevo aromo in rjavi sladkor.

3. Modelčke, ki naj bodo plitki kot na primer za creme brulee, dobro naoljimo in po vsej površini potresemo z moko.

4. Do 3/4 jih napolnimo s testom, nato v vsakega dodamo 9 do 12 grozdnih jagod.

5. Napolnjene modelčke postavimo v pečico za 20 minut.

6. Pečene kolačke pustimo nekaj časa v modelu, da se malo ohladijo, tako jih bomo z lahkoto preložili na servirne krožnike.

7. Ponudimo tako, da na vrh kolača dodamo kepico sladoleda in po želji še malo stepene sladke smetane.
Poizkusite še: Medeni drobljenec z nektarinami

Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 31.8.2018 ob 07:08

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: