Odprta Kuhinja

Korenasta juha z ingverjem

Odpri galerijo
A+   A-
Krepkega okusa.



Priprava: 10 minut; čas kuhanja: 10–15 minut.

Sestavine


- večja koleraba
- pol zelene
- večji korenček
- večja peteršiljeva korenina
- manjša čebula
- žlička masla
- košček svežega ingverja ali 2 žlički nastrganega suhega
- zelenjavna jušna osnova ali voda
- sol, poper
- po želji čili

Priprava


1. Čebulo narežemo in stresemo v lonec.

2. Vso korenasto zelenjavo očistimo, grobo narežemo in prav tako stresemo v lonec. Dodamo maslo in na hitro popražimo, da bo imela juha bogat okus.

3. Nato zalijemo z vodo ali jušno osnovo, in ko zavre, pokrito kuhamo 10–15 minut oziroma toliko, da se zelenjava povsem zmehča. Če imamo svež ingver, ga malo pred koncem vstavimo v juho, da se zmehča, sicer ga nastrgamo nazadnje.

4. Juho pretlačimo s paličnim mešalnikom ali v mešalniku za smutije. Po njej ponudimo pečeno postrv in okisan motovilec s koruzo.
Koristen nasvet: V juho dodajte ostanek včerajšnje bučne omake.

Različica: Krepke začimbe dodajte po okusu, vendar ne skoparite z njimi. Ta juha mora biti ostrejšega okusa, ki ga podarita ingver in čili.

Naredimo vnaprej: Juha je odlična tudi naslednji dan, zato ni nobene težave. Lahko jo skuhate vnaprej in shranite v hladilniku.

Priporočamo: Jajčne lupine niso za v smeti. Preverite, zakaj!

Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 19.12.2018 ob 06:12

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: