Odprta Kuhinja

Korenčkova milijonska juha

Traditional thick Czech soup (Polevka) with fried cabbage and minced beef meat
Odpri galerijo
A+   A-
Juha iz vrtca, ki vedno pogreje in pomiri želodec ter prebudi lepe spomine.


Sestavine



  • 1 l zelenjavne juhe

  • 300 g korenja

  • 100 g pšeničnega zdroba

  • 100 g masla

  • sol

  • sesekljan peteršilj

  • po želji: razžvrkljano jajce


Priprava


1. Korenje očistimo, nastrgamo in popražimo na maslu.

2. Zalijemo z zelenjavno juho, in ko zavre, med mešanjem dodamo zdrob. Juho lahko obogatimo tudi z jajcem.

3. Solimo, preden postrežemo, še potresemo s peteršiljem.
Priporočamo še: Mesne kroglice s krompirjevim pirejem

Recept: Jožef Oseli
Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 15.12.2019 ob 19:12

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj