Odprta Kuhinja

Korenčkova pita s kokosom

Odpri galerijo
A+   A-
Brez peke, brez jajc in mlečnih izdelkov.


Sestavine (pekač pribl. 12x26 cm)


Dno
- 100 g datljev, 150 g namočenih mandljev
- 4 žlice kokosa, 4 žlice ovsenih kosmičev

Nadev
- 200 g namočenih indijskih oreščkov
- manjši korenček (pribl. 50 g)
- 3 žlice limonovega soka
- 2 žlici agavovega ali javorjevega sirupa
- žlica kokosovega masla
- približno 5 žlic rastlinskega mleka (kokosovo, mandljevo …)

ni podpisa
ni podpisa


Priprava


1. Pekač obložimo s prozorno folijo.

2. Za podlago v multipraktiku zmeljemo mandlje, datlje, kokos in kosmiče. Zmes nadevamo na pekač in z rokami dobro pritisnemo ob dno in robove, tako da dobimo podlago za nadev.

3. Posebej v multipraktiku zmeljemo indijske oreščke, nariban korenček, limonin sok, agavov sirup in žlico kokosovega masla. Dodamo še rastlinsko mleko, premešamo in nadevamo na pripravljeno dno. Potresemo s kokosovo moko in pito postavimo v hladilnik, kjer naj stoji do postrežbe.
Opozorilo: Mandlje in indijske oreščke namočimo za vsaj 4 ure.

Priporočamo še: VIDEO: Velikonočni kruh, ki bo osvojil vaše srce

Fotografija in recept: Ana Bulat
Datum Objave: 13.4.2019 ob 11:04

Več iz te teme:

pitakokoskorenčekvelika noč

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja