Korenčkova pita s kokosom

Brez peke, brez jajc in mlečnih izdelkov.

Sestavine (pekač pribl. 12×26 cm)

Dno
– 100 g datljev, 150 g namočenih mandljev
– 4 žlice kokosa, 4 žlice ovsenih kosmičev

Nadev
– 200 g namočenih indijskih oreščkov
– manjši korenček (pribl. 50 g)
– 3 žlice limonovega soka
– 2 žlici agavovega ali javorjevega sirupa
– žlica kokosovega masla
– približno 5 žlic rastlinskega mleka (kokosovo, mandljevo …)

Priprava

1. Pekač obložimo s prozorno folijo.

2. Za podlago v multipraktiku zmeljemo mandlje, datlje, kokos in kosmiče. Zmes nadevamo na pekač in z rokami dobro pritisnemo ob dno in robove, tako da dobimo podlago za nadev.

3. Posebej v multipraktiku zmeljemo indijske oreščke, nariban korenček, limonin sok, agavov sirup in žlico kokosovega masla. Dodamo še rastlinsko mleko, premešamo in nadevamo na pripravljeno dno. Potresemo s kokosovo moko in pito postavimo v hladilnik, kjer naj stoji do postrežbe.

Opozorilo: Mandlje in indijske oreščke namočimo za vsaj 4 ure.
Priporočamo še: VIDEO: Velikonočni kruh, ki bo osvojil vaše srce

Fotografija in recept: Ana Bulat

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed