Koromačeva juha s hrustljavim sladkim krompirjem

Juhica je ravno prav eksotična.

Koromačeva se prav prileže: hitro je kuhana in tako »nevtralizira« za pripravo dolgotrajnejše, zahtevnejše in vsekakor bolj nasitne ajdove ciabatte, da o obloženih štrukljih niti ne govorim.

Sestavine

– 2 koromača, 1–2 stroka česna
– ½ čebule, 100 g cvetače
– ½ čž rjavega sladkorja
– 1 čž jabolčnega kisa, sol, poper
– voda, bio mešanica začimb po okusu ali zelenjavna jušna osnova
– manjši sladki krompir
– kisla smetana
– oljčno olje, olje za cvrtje

Priprava

1. V loncu segrejemo 0,3 dl oljčnega olja. Dodamo narezano čebulo, rahlo posolimo in jo pražimo toliko časa, da se zmehča.

2. Dodamo strta stroka česna in en koromač, narezan na srednje velike kose. Premešamo in na rahlem do zmernem ognju pražimo, da se zelenjava malo zmehča in karamelizira.

3. Dodamo narezano cvetačo, narezan preostali koromač, tudi nekaj vejic, sladkor, sol, poper, bio mešanico začimb ter okoli 2 litra vode. Pustimo, da zavre, nato pokrijemo in kuhamo še 20 minut.

4. Sestavine pretlačimo s paličnim mešalnikom v gladko kremno juho. Vrnemo na ogenj in kuhamo še minuto. Če je treba, dolijemo nekaj vode.

5. Sladki krompir olupimo, naribamo na tanke krhlje ali narežemo na poljubno obliko in hrustljavo ocvremo.

6. Juho postrežemo z žličko kisle smetane in hrustljavim sladkim krompirjem.

Priporočamo še: Po korakih: kremšnite
Tamara Ružić

Hej, vsi ljubitelji dobre kuhinje! sem Tamara, gurmantična strastna kuharica, vedno pripravljena na nove kuharske izzive. Uživam v pripravi vsakdanjih domačih jedi kot tudi malce nenavadnih kombinacij na krožniku, ki prijetno presenetijo naše brbončice. Pridružite se mi v mojem kuharskem kotičku gourmantica.si, kjer vam bom z neizmernim veseljem postregla in vas razvajala z raznimi kulinaričnimi dobrotami. www: http://www.gourmantica.si/

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana