Koromačeva juha s pečenim lososom

Zelenjava, ki jo premalo uporabljamo.

Sestavine

– 3 gomolji koromača, 1 l jušne osnove
– 1 čebula, 2 stroka česna
– žlica masla, oljčno olje
– losos
– kotlet lososa
– sok limone, 5 žlic oljčnega olja
– sol, poper, sezamova semena

Priprava

1. Na maslu in nekaj žlicah oljčnega olja dušimo na rezine narezane gomolje koromača in sesekljano čebulo. (Nekaj zelenih lističev koromača si prihranimo za okras juhe.) Solimo, popramo, dodamo sesekljan česen.

2. Zalijemo z malo jušne osnove in dušimo 20 minut, dodamo preostalo juho, kuhamo še 10 minut. Juho pretlačimo.

3. Pečico segrejemo na 200 stopinj.

4. Kotlet lososa očistimo kosti, odstranimo kožo in ga narežemo na koščke.

5. V krožniku zmešamo sok limone, oljčno olje, sol in poper. V tej marinadi mariniramo koščke lososa, po 15 minutah pa jih povaljamo v sezamovih semenih, preložimo na peki papir in spečemo v pečici (približno 10 minut).

6. Na krožnik damo 3–4 koščke lososa, prilijemo juho in posipamo s sesekljanimi listki koromača.

Recept: Vojka Cijan
Naslovna fotografija: Uroš Hočevar

Preberite še: Na obisku pri bralki – Vrzotarji dobrih ust in dobrega srca

Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana