Koruzna pogača na ohrovtovem listu

V pozni zimi je ohrovt najboljši. Lahko že za zajtrk.

Sestavine

– 2 jajci
– 80 g aktivnih droži (glej namig)
– 80 g na suho prepražene koruzne moke
– 60 g bele moke, sol
– 250 ml mleka
– 2 velika lista ohrovta ali zelja
– žlica svinjske masti
– 100 g ocvirkov

Priprava

1. Obe moki presejemo v posodo in dodamo mleko in aktivne droži. Z metlico dobro premešamo, da se sestavine dobro povežejo. Tako maso pustimo v hladilniku stati čez noč ali pa na sobni temperaturi od 2 do 5 ur. Po tem času bo polna mehurčkov.

2. Zdaj dodamo sol in jajci, ki smo ju prej dobro razžvrkljali. Testo naj bo kar gosto, malenkost gostejše kot za cesarski praženec.

3. Železno ponev premažemo z mastjo in nanjo položimo opran in osušen ohrovtov list. Nanj vlijemo zajemalko testa in pečemo v peči, ki ni več tako zelo vroča. Pogačo po treh minutah z lopatko obrnemo in zapečemo še zgornji del.

4. Mi smo pogačo zabelili še z ocvirki. Lahko pa jo postrežete tudi z mlečnim ali zelenjavnim namazom, dodate rezino dimljenega lososa, skuto in svežo zelenjavo.

Namig: Če nimate aktivnih droži, jih lahko poizkusite nadomestiti s 60 g pasirane skute in čajno žličko vinskega kamna ter ščepom soli. Vse skupaj premešajte in postopoma dodajte moko, razžvrkljani jajci in mleko. Pustite počivati vsaj 30 minut, nato specite na ohrovtovem listu, kot je opisano.
Poizkusite še: Čokoladni chia puding z banano

Recept: Saša Drobnič Škerjanec
Fotografije: Jagababa.si

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.