Kosilo iz enega lonca, ki ga rada pripravi Martha Stewart, vas bo navdušilo

Odpri galerijo
A+ A-
Vedno velja v rokavu hraniti kakšen okusen recept za priložnosti, ko na razpolago nimamo veliko časa in sestavin.
Seznam sestavin ni dolg, prav tako Martha ne komplicira pri napotkih za pripravo. Jed se skuha sama, mi le vse skupaj vržemo v lonec, počakamo nekaj minut, vmes malce pomešamo in kosilo je nared, da ga naložimo na krožnik. Lepota tega recepta pa je tudi v tem, da je odlična osnova, ki jo lahko prilagodimo svojemu okusu.
Tako lahko na primer po želji zamenjamo obliko testenin, naredimo okus intenzivnejši z menjavo vode za mešanico jušne osnove in vina, dodajamo poljubno zelenjavo in kombiniramo dodatke, kot so pečen piščanec, tuna in podobni viri beljakovin.
Testenine iz enega lonca
- 350 g testenin (Martha prisega na linguine)
- 340 g češnjevih paradižnikov
- 1 sesekljana čebula
- 4 stroki česna
- pol čajne žličke čilijevih kosmičev
- 2 vejici bazilike
- 2 žlici oljčnega olja
- sol in poper
- 1 l vode
- riban parmezan
Priprava
1. V en lonec stresemo testenine, paradižnik, čebulo, česen, čebulo, čili, baziliko, oljčno olje, dve žlici soli, poper in dodamo vodo. Vse skupaj segrevamo do vretja na močnem ognju. Mestoma premešamo, da se testenine ne bi zlepile skupaj. Kuhamo približno 9 minut, dokler voda ne izpari in lahko pašto okusimo na zob (al dente).
2. Ko je konsistenca omake videti prava, testenine naložimo na krožnike, po okusu solimo in popramo, potresemo s parmezanom in okrasimo z listi bazilike. Bolj preprosto ne bi moglo biti.
Preberite še: Klasike z Yasko: makaronflajš
Fotografija: kazoka30/Getty Images
Datum Objave: 9.2.2023 ob 07:02