Kostanjev kolač s koščki čokolade

Jesenski kolač, kot se šika.

Sestavine

– 150 g kostanjeve moke
– 180g masla sobne temperature
– 3 jajca, 150 g sladkorja v prahu
– 100 g mletih lešnikov in 20 g grobo narezanih lešnikov (ali pistacij)
– pol vrečke pecilnega praška
– 125 g temne čokolade, ščepec soli

Priprava

1. Pečico vključimo na 180 stopinj in obložimo pekač (30 x 12 cm) s peki papirjem.

2. Moko pomešamo s pecilnim praškom.

3. Čokolado narežemo na ne prav majhne koščke.

4. Jajca in sladkor penasto umešamo, dodamo maslo in spet mešamo.

5. Solimo, nato med mešanjem počasi dodajamo moko s pecilnim praškom. Primešamo mlete in grobo narezane lešnike. Četrtino testa stresemo v pekač, potresemo koščke čokolade in povrhu dodamo preostalo testo.

6. Pečemo 45 minut.

Priporočamo: Božanska čokoladno-kostanjeva torta brez glutena

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed