Kostanjeva krema z vloženimi slivami

Odlična sladica.

Sestavine

– 500 g olupljenega in kuhanega kostanja
– 350 ml mleka
– vanilja v prahu, 50 g sladkorja
– žlica kostanjevega medu
– 2 žlici ruma
– 2–3 žlice stepene sladke smetane
– slive iz kompota

Priprava

1. Kostanj skuhamo in olupimo. Mleko sladimo s sladkorjem, dodamo vaniljo in premešamo, nato dodamo kostanj in pustimo, da zavre.

2. S paličnim mešalnikom pretlačimo kostanj, da dobimo kremo. Ko se delno ohladi, primešamo med in rum ter pustimo, da se ohladi.

3. K ohlajeni kremi vmešamo stepeno smetano in jo naložimo v posodice.

4. Slive narežemo na majhne koščke in potresemo po kremi. Po želji dodamo še žlico smetane za okras.

Priporočamo: Božanska čokoladno-kostanjeva torta brez glutena

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed