Kostanjeva krema z vloženimi slivami

Odlična sladica.

Sestavine

– 500 g olupljenega in kuhanega kostanja
– 350 ml mleka
– vanilja v prahu, 50 g sladkorja
– žlica kostanjevega medu
– 2 žlici ruma
– 2–3 žlice stepene sladke smetane
– slive iz kompota

Priprava

1. Kostanj skuhamo in olupimo. Mleko sladimo s sladkorjem, dodamo vaniljo in premešamo, nato dodamo kostanj in pustimo, da zavre.

2. S paličnim mešalnikom pretlačimo kostanj, da dobimo kremo. Ko se delno ohladi, primešamo med in rum ter pustimo, da se ohladi.

3. K ohlajeni kremi vmešamo stepeno smetano in jo naložimo v posodice.

4. Slive narežemo na majhne koščke in potresemo po kremi. Po želji dodamo še žlico smetane za okras.

Priporočamo: Božanska čokoladno-kostanjeva torta brez glutena

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana