Odprta Kuhinja

Kostanjeva krema z vloženimi slivami

A+   A-
Odlična sladica.


Sestavine


- 500 g olupljenega in kuhanega kostanja
- 350 ml mleka
- vanilja v prahu, 50 g sladkorja
- žlica kostanjevega medu
- 2 žlici ruma
- 2–3 žlice stepene sladke smetane
- slive iz kompota

Priprava


1. Kostanj skuhamo in olupimo. Mleko sladimo s sladkorjem, dodamo vaniljo in premešamo, nato dodamo kostanj in pustimo, da zavre.

2. S paličnim mešalnikom pretlačimo kostanj, da dobimo kremo. Ko se delno ohladi, primešamo med in rum ter pustimo, da se ohladi.

3. K ohlajeni kremi vmešamo stepeno smetano in jo naložimo v posodice.

4. Slive narežemo na majhne koščke in potresemo po kremi. Po želji dodamo še žlico smetane za okras.
Priporočamo: Božanska čokoladno-kostanjeva torta brez glutena

Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 22.10.2018 ob 07:10

Več iz te teme:

kostanjkostanjeva krema

Naročite se na e-novice:

Mirjam Grilc
Mirjam GrilcMirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.