Kostanjevo-bučna juha
Sestavine
Kostanjeva juha
- 250 g pečenega in olupljenega kostanja
- šalotka, žlica masla
- 500 ml jušne osnove (ali bio kocke in vode)
- 50 ml belega vina, sol, poper
Bučna juha
- 500 g mesa buče maslenke
- šalotka
- oljčno olje, sol, poper
- 800 ml zelenjavne jušne osnove (ali bio kocke in vode)
- 100 ml belega vina
- muškatni orešček, kurkuma
Priprava
1. Šalotko narežemo in jo na maslu popražimo, popramo in začinimo z muškatnim oreščkom. Pustimo pražiti toliko časa, da začimbe zadišijo.
2. Zalijemo z vinom, na kratko pokuhamo, nato dodamo kostanj in jušno osnovo.
3. Pustimo kuhati približno 10–15 minut, nato juho pretlačimo s paličnim mešalnikom.
4. Za pripravo bučne juhe buče narežemo na koščke in nasekljamo čebulo.
5. Na olju popražimo čebulo, dodamo bučno meso in zalijemo z vinom ter kratek čas dušimo.
6. Solimo, popramo in začinimo ter dolijemo jušno osnovo.
7. Kuhamo približno 10–15 minut, nato pretlačimo s paličnim mešalnikom.
Priporočamo: To so tri najboljše torte našega rojstnodnevnega natečaja
Fotografija: Eva Legiša