Kozji sir s karamelizirano hruško

Odpri galerijo
A+ A-
Za šest oseb. Božansko. Ena najboljših jedi v zadnjem času!
Sestavine
- mehki kozji sir iz kislega mleka s plesnijo (200–300 g)
- 6 zvrhanih čajnih žličk rjavega sladkorja
- nekaj kapljic brezovega sirupa
Priprava
1. Hruške razpolovimo in jim odstranimo peške (ne lupimo). Položimo jih na peki papir in posujemo s sladkorjem. Pečemo na 200 stopinjah, dokler sladkor ne karamelizira.
2. Sir razrežemo na šestine.
3. Na 6 listov papirja za peko položimo po eno polovico hruške in kos sira. Napravimo culice in jih zavežemo z vrvico. Pečemo v pečici, dokler se sir ne razpusti.
4. Cule razvežemo, dodamo nekaj kapljic brezovega sirupa in postrežemo.
Recept: Irena in Krištof Orešnik
Naslovna fotografija: Uroš Hočevar
Preberite še: Družinska statistika Orešnikovih
Datum Objave: 27.10.2017 ob 14:10