Kremna bučna juha z jabolki

Zanimivega sladko-karamelnega okusa.

Sestavine

  • srednje velika hokaido ali muškatna buča
  • 4 do 6 jabolk
  • oljčno olje, bučno olje
  • 2 žlici sladkorja
  • strok česna (še bolje bo, če imate česen v prahu)
  • muškatni orešček, sol
  • začimbe za medenjake
  • 4 rezine starega kruha z drožmi
  • po potrebi sladka smetana
  • voda, mandljevi lističi

Priprava

1. Bučo dobro operemo in narežemo na rezine, jabolka operemo in olupimo, narežemo na četrtine in odstranimo peške. Vse skupaj damo v pečico na 180 stopinj za približno pol ure.

2. Ko je buča pečena, postrgamo meso z olupka in damo v čisto posodo skupaj z jabolki.

3. Na oljčnem olju na hitro popečemo sladkor in česen ter dodamo pečena jabolka in bučo. Primešamo vse začimbe in pretlačimo. Če ne gre z vilicami, uporabimo palični mešalnik. Vodo prilijemo po potrebi oziroma odvisno, kako gosto juho želimo.

4. Na bučnem olju popečemo star kruh in dodamo mandlje, ves čas rahlo tresemo posodo, da se nam ne prismodi.

5. Juho postrežemo toplo ali hladno s kruhom, potreseno z mandlji in pokapano z bučnim oljem, po želji dodamo še nekaj kapljic sladke smetane.

Preberite še: Mednarodni vodnik Michelin vendarle prihaja v Slovenijo

Fotografije: Sonja Ravbar

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana