Kremna juha iz mlade špinače z glaziranim korenjem in grahom

Odpri galerijo
A+ A-
Preden sta korenček in grah brezskrbno čofnila v nežno juho, sta se povaljala v sladki in slastni glazuri.
Sestavine za 4 krožnike
Špinačna juha
- 400 g mlade špinače, 300 ml jušne osnove
- 1 dl sladke smetane, sol po okusu
Glazirano korenje in grah
- 3 korenčki, 100 g graha
- 30 g masla, 2 žlici sladkorja
Priprava
1. Špinačo operemo in jo popražimo na žlici oljčnega olja, da upade.
2. Prilijemo jušno osnovo in kuhamo, dokler se špinača ne zmehča.
3. Juho pretlačimo s paličnim mešalnikom in prilijemo sladko smetano. Solimo po okusu.
4. Korenje operemo in narežemo na kolobarje.
5. Korenje in grah kuhamo, dokler se malce ne zmehčata, vendar ne popolnoma.
6. V vroči ponvi raztopimo maslo in vanj vsujemo korenje in grah. Dodamo sladkor in približno 5 minut mešamo na šibkem ognju, da nastane glazura, ki se oprime zelenjave.
7. Juho postrežemo z dvema žlicama glaziranega korenja in graha, okrasimo pa lahko še z listom mlade špinače.
Priporočamo še: Božanska čebulna juha z jabolkom
Recept in fotografija: Midva kuhava
Datum Objave: 27.3.2018 ob 10:03