Kremne rezine

Le kdo se lahko upre sočnim in dišečim kockam s kremnim sirom?

Sestavine

Podlaga
– 70 g ameriških orehov (pekanov)
– 180 g piškotov speculaas
– žlica moke
– 60–70 g masla (stopljenega)

Nadev
– 210 g kremnega sira philadelphia
– 110 g sladkorja
– žlička vanilje v prahu
– 40 g kisle smetane
– 2 jajci
– 1,5 dl sladke smetane

Priprava

1. Pečico ogrejemo na 175 stopinj Celzija.

2. Za podlago damo v mešalnik pekane, piškote in moko. Dobro zmeljemo. Dodamo še stopljeno maslo in spet dobro premešamo. »Testo« pretresemo v pekač (10 x 29 cm) in podlago dobro pritisnemo ob dno. Pečemo 10 minut in vzamemo iz pečice.

3. Za nadev z ročnim mešalnikom gladko zmešamo kremni sir, sladkor, vaniljo in kislo smetano. Z metlico ročno vmešamo še jajci, premešamo in nadev vlijemo na pripravljeno podlago. Pečemo na 160–170 stopinjah približno 40 minut.

4. Pečeno ohladimo, narežemo na kocke in okrasimo s stepeno sladko smetano.

Opomba: Vse sestavine za nadev naj bodo ogrete na sobno temperaturo.

Fotografija in recept: Ana Bulat

Preberite še: Kako naredimo karamelno pokovko

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana