Odprta Kuhinja

Kremni namaz iz paprik bo zvezda na kruhu, ob mesu in zelenjavi

Homemade roasted pepper dip, canned
Odpri galerijo
A+   A-
Paprike obožujemo, v tako pripravljenem namazu pa še bolj. Odlično se obnese ob jedeh z žara in tako nadomesti kajmak, majonezo in druge dodatke.


Sestavine za 4 osebe



  • 2 do 3 rdeče rog paprike

  • 200 g kozjega sira (sobne temperature)

  • malo timijana

  • strok česna

  • za postrežbo 8 debelejših rezin kruha


Priprava


1. Paprike operemo in osušimo, popečemo na žaru ali žar ponvi brez maščobe. Pustimo, da koža počrni.

2. Pečene denemo v posodo in pokrijemo z alufolijo, tako jih bomo laže olupili. Ko se dobro ohladijo, jih očistimo, odstranimo kožo in semena.

3. Očiščene prestavimo v posodo, dodamo na koščke narezan sir, sesekljan česen, oljčno olje ter poper, s soljo smo previdni, saj je sir slan.

4. Zmiksamo s paličnim mešalnikom ali sesekljalnikom, da dobimo kremasto zmes.

5. Namaz prestavimo v steklen kozarec s pokrovčkom in dobro ohladimo, preden ga postrežemo.
Priporočamo še: Video: Polnjene bučke na pečenem paradižniku

Recept: R. O.
Fotografija: Mariha-kitchen/Getty Images
Datum Objave: 29.7.2020 ob 11:07

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: