Krhki flancati

To so ti; priležejo se vinu in vsem praznikom, kar jih je.

Sestavine

– 60 dag bele moke
– 5 rumenjakov
– 5 žlic sladke smetane
– 7 žlic vina (če je testo trdo, dodamo več)
– 2 žlici sladkorja
– pol žličke soli
– sok pol limone
– olje za cvrtje
– sladkor v prahu za posip

Priprava

1. Iz vseh sestavin zamesimo gladko testo, nato naj počiva pol ure.

2. Potem ga čim tanjše razvaljamo, s koleščkom narežemo pravokotnike, v vsak pravokotnik naredimo tri vzporedne zareze in pazimo, da rob ostane cel.

3. V roki trakove prepletemo in spustimo v vroče olje.

4. Ocvrte flancate posujemo s sladkorjem v prahu.

Preberite še: Pri najslavnejših flancatih

Recept: Milena Marolt
Fotografija: Roman Šipić

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.