Krhki kavni rogljički

Pripravimo, preden začnemo: pekač, obložen s papirjem za peko.

Sestavine

– 140 g bele moke
– 100 g margarine
– 50 g sladkorja
– 50 g lešnikov
– 30 ml močne kave, ohlajene
– 50 g bele čokolade

Priprava

1. Moko stresemo v večjo skledo. Mrzlo margarino narežemo na koščke in s prsti vgnetemo v moko, da nastane drobtinam podobna zmes.

2. Lešnike fino zmeljemo, lahko v kavnem mlinčku ali v ročnem mlinčku za oreščke. Mlete lešnike in sladkor dodamo k moki, premešamo, dolijemo kavo ter hitro pregnetemo. Oblikujemo kepo, jo zavijemo v plastično folijo in postavimo v hladilnik za vsaj dve uri.

3. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Ohlajeno testo vzamemo iz hladilnika. Košček testa (v velikosti manjšega oreha) med dlanmi posvaljkamo in zvijemo v obliko rogljička. Piškote polagamo na pripravljen pekač, pazimo, da se med seboj ne dotikajo. Pomembno je, da piškote oblikujemo hitro, če se testo preveč segreje med dlanmi, se začne lepiti.

4. Pečemo 15 minut, da se robovi rahlo obarvajo. Pečeni piškoti naj se ohladijo na pladnju.

5. Nad soparo stopimo čokolado. V njo namočimo vogale ohlajenih piškotov in jih polagamo nazaj na peki papir, da se čokolada strdi. Hranimo v pločevinasti škatli, da se ne navlažijo.

Fotografija: Hana Splichal

Preberite še: Krhki in vabljivi piškoti

Beba in Hana Splichal
Beba in Hana Splichal

Kuhinja je majhna, a ima veliko mizo in vrata na vrt. Po njej se vrtijo mačji repi, skoznjo steče pes, nikoli ni miru. Hana fotografira in se pogovarja z divjim kvasom, jaz ropotam z lonci in obračam kuhalnico. Kljub temu se vsi najraje gnetejo v najini ekološki in veganski kuhinji, kjer diši po indijskih začimbah in toplem kruhu.Verjamem, da je kuhinja srce hiše, in v srcu se zgodijo najpomembnejše stvari.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.