Odprta Kuhinja

Krhki kavni rogljički

Odpri galerijo
A+   A-
Pripravimo, preden začnemo: pekač, obložen s papirjem za peko.


Sestavine


- 140 g bele moke
- 100 g margarine
- 50 g sladkorja
- 50 g lešnikov
- 30 ml močne kave, ohlajene
- 50 g bele čokolade

Priprava


1. Moko stresemo v večjo skledo. Mrzlo margarino narežemo na koščke in s prsti vgnetemo v moko, da nastane drobtinam podobna zmes.

2. Lešnike fino zmeljemo, lahko v kavnem mlinčku ali v ročnem mlinčku za oreščke. Mlete lešnike in sladkor dodamo k moki, premešamo, dolijemo kavo ter hitro pregnetemo. Oblikujemo kepo, jo zavijemo v plastično folijo in postavimo v hladilnik za vsaj dve uri.

3. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Ohlajeno testo vzamemo iz hladilnika. Košček testa (v velikosti manjšega oreha) med dlanmi posvaljkamo in zvijemo v obliko rogljička. Piškote polagamo na pripravljen pekač, pazimo, da se med seboj ne dotikajo. Pomembno je, da piškote oblikujemo hitro, če se testo preveč segreje med dlanmi, se začne lepiti.

4. Pečemo 15 minut, da se robovi rahlo obarvajo. Pečeni piškoti naj se ohladijo na pladnju.

5. Nad soparo stopimo čokolado. V njo namočimo vogale ohlajenih piškotov in jih polagamo nazaj na peki papir, da se čokolada strdi. Hranimo v pločevinasti škatli, da se ne navlažijo.

Fotografija: Hana Splichal

Preberite še: Krhki in vabljivi piškoti

Datum Objave: 14.12.2017 ob 09:12

Več iz te teme:

piškotibeba splichalkrhkikavnirogljički

Naročite se na e-novice:

Beba SplichalAvtor na portalu Odprta kuhinja