
Tudi vam usta zaliva slina? Tako rešimo problem, ko je krofov na koncu vedno preveč.
Sestavine
– 2–3 suhi krofi
– zavitek vaniljevega pudinga
– 6 lističev želatine
– pol vrečke zamrznjenih marelic
– 250 ml sladke smetane
– 0,5 litra mleka
– sladkor v prahu
Priprava
1. Zamrznjene marelice stresemo v kozico, jih sladkamo po okusu in pokuhamo. Ko se zmehčajo, jih pretlačimo s paličnim mešalnikom.
2. Vaniljev puding skuhamo po navodilih z embalaže in sladkamo po okusu.
3. Želatino namočimo v hladni vodi. Ko se zmehča in nabrekne, jo ožamemo in vržemo v vroč puding. Premešamo, da se v celoti razpusti.
4. Puding naj se ohladi do mlačnega, medtem pa ga pogosto premešamo, da se na njem ne naredi skorjica.
5. Sladko smetano premlatimo do čvrstega. Najprej k pudingu vmešamo tretjino smetane, nato pa še preostanek. Če je premalo sladko, dodamo še žlico ali dve sladkorja v prahu.
6. Krofovo reciklirano zloženko lahko oblikujemo v tortico ali pa jo stlačimo v kozarčke. (Pri slednjih želatino izpustimo.) Obroč za torte postavimo na podstavek za torte in ga po notranji strani obdamo s folijo ali trakovi papirja za peko.
7. Na tanke rezine narezane krofe razporedimo po dnu, namočimo z mlekom in prekrijemo s plastjo mareličnega pireja. Nanj nanesemo polovico vaniljeve kreme. Še enkrat sledijo plasti navlaženih krofov, marelic in vaniljeve kreme.
8. Krofasto tortico vsaj za 6 ur postavimo v hladilnik.