Krompirjev čips iz pečice

Navali, narod. Brez slabe vesti.

Sestavine

– 3 manjši krompirji
– žlička rastlinskega olja
– sol, paprika v prahu

Priprava

1. Krompirje olupimo in jih z lupilcem čimbolj enakomerno narežemo na tanke okrogle lističe. Razporedimo jih po papirnatih brisačah in izdatno posolimo, da izločijo vodo.

2. Po 20 minutah jih odcedimo in temeljito popivnamo s papirnato brisačo, nato pa vržemo v posodo, v kateri se jim pridružita še olje in rdeča paprika v prahu.

3. Krompirjeve lističe razporedimo po pekaču, prekritem s papirjem za peko, in jih za 13–15 minut porinemo v ventilatorsko pečico, segreto na 200 stopinj.

4. V zadnjih minutah peke moramo biti nadvse pozorni, da se nam čips ne zažge.

5. Ko začnejo robovi rjaveti, ukrademo en čipsek in na lastna usta preizkusimo njegovo krhkost.

6. Ko smo zadovoljni s stopnjo zapečenosti, čips stresemo na mrežico ali kuhinjsko brisačo in ga hitro ohladimo.

Namig: Zdaj lahko konkretno razkomoteni na ves glas hrustamo na kavču, od nas pa na vse strani letijo drobtine odličnega domačega krompirjevega čipsa. Slaba vest pa naj nas kar potrpežljivo čaka ob hladilniku, danes v dnevno sobo nima vstopa!

Recept in naslovna fotografija: Midva kuhava

Preberite še: Napake, ki jih delamo pri pripravi krompirjevega pireja

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.