Odprta Kuhinja

Krompirjevi hrustljavčki

A+   A-
Pia: »Krompir je zakon v skoraj vseh oblikah.«


Sestavine


- 500 g krompirja
- 1 bela čebula
- 1 jajce
- 2 žlici moke
- sol
- vejica svežega peteršilja
- 100 ml sončničnega olja

Priprava


1. Krompir olupimo in naribamo.

2. Čebulo narežemo na tanke lističe, peteršilj na drobno sesekljamo.

3. Krompir z rokami dobro stisnemo, da iz njega odteče odvečna voda. Dodamo mu nasekljano čebulo in peteršilj.

4. V skodelici razžvrkljamo jajce in ga dodamo krompirju, dodamo še moko in dobro premešamo. Z rokami oblikujemo manjše polpete, ki jih opečemo na razgretem olju. Pečene odlagamo na papirnato brisačo, da se odcedi odvečna maščoba. Tik pred serviranjem jih še osolimo in še tople pohrustamo.

Namig: Zraven lahko postrežemo tudi kislo smetano s peteršiljem.


Besedilo: Saša Drobnič Škerjanec

Naslovna fotografija: Jagababa.si

Preberite še: Ocvrt krompirček z golažem na hitro

Datum Objave: 3.8.2017 ob 16:08

Več iz te teme:

kosilokrompirreceptmali gurmaniotrocikrompirjevi hrustljavčkikuhamo z otroki

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja