Odprta Kuhinja

Krota v luknji: klobase in testo za palačinke

Krota v luknji (Foto: bhofack2/Getty Images)
Odpri galerijo
A+   A-
Tradicionalna angleška jed je toad in the hole, ki jo pripravljajo v testu za palačinke. V dobesednem prevodu ji pravimo krota v luknji, precej lepše se sliši klobase v testu za palačinke iz pečice.


Uporabimo klobase, ki jih sicer pečemo v ponvi ali pečici samostojno. Pomembno je, da jih nekoliko spečemo, preden jih zalijemo s testom, sicer bodo ostale napol surove. Računati namreč moramo, da bo testo pečeno v največ pol ure. Vse jedi, pripravljene iz testa za palačinke, so najboljše, če jih postrežemo takoj, saj ohlajene niso več rahle in puhaste, enako velja za kroto iz luknje.

Zanimivo jed iz pečice z nič kaj privlačnim imenom ponudimo samostojno.

Krota v luknji


Za 4 osebe.

  • 4 klobase za pečenje

  • olje


Testo

  • 2 jajci

  • 170 g moke

  • 2 dcl polnomastnega mleka


Priprava


1. Pečico segrejemo na 220 stopinj.

2. Klobase naložimo v naoljen pekač in jih pečemo, dokler se zlato rjavo ne zapečejo.

3. Medtem pripravimo testo. V veliki skledi stepemo jajca z mlekom. Solimo, premešamo, postopoma dodajamo moko in vseskozi stepamo z ročno metlico. Ko dodamo vso moko, stepamo toliko časa, da izginejo grudice, ostanejo pa zračni mehurčki.

4. Klobase vzamemo iz pečice in jih prelijemo s testom. Pekač potresemo, da se testo razporedi po celotnem pekaču, in pečemo še približno pol ure, da se testo napihne in zapeče. Postrežemo še vroče.
Priporočamo še: Mlečni puding s sirupom: najbolj preprosta sladica iz kozarca

Recept: Alenka Kociper
Fotografija: bhofack2/Getty Images
Datum Objave: 21.2.2023 ob 07:02

Več iz te teme:

klobasetesto za palačinke

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja