Krota v luknji: klobase in testo za palačinke

Tradicionalna angleška jed je toad in the hole, ki jo pripravljajo v testu za palačinke. V dobesednem prevodu ji pravimo krota v luknji, precej lepše se sliši klobase v testu za palačinke iz pečice.

Uporabimo klobase, ki jih sicer pečemo v ponvi ali pečici samostojno. Pomembno je, da jih nekoliko spečemo, preden jih zalijemo s testom, sicer bodo ostale napol surove. Računati namreč moramo, da bo testo pečeno v največ pol ure. Vse jedi, pripravljene iz testa za palačinke, so najboljše, če jih postrežemo takoj, saj ohlajene niso več rahle in puhaste, enako velja za kroto iz luknje.

Zanimivo jed iz pečice z nič kaj privlačnim imenom ponudimo samostojno.

Krota v luknji

Za 4 osebe.

  • 4 klobase za pečenje
  • olje

Testo

  • 2 jajci
  • 170 g moke
  • 2 dcl polnomastnega mleka

Priprava

1. Pečico segrejemo na 220 stopinj.

2. Klobase naložimo v naoljen pekač in jih pečemo, dokler se zlato rjavo ne zapečejo.

3. Medtem pripravimo testo. V veliki skledi stepemo jajca z mlekom. Solimo, premešamo, postopoma dodajamo moko in vseskozi stepamo z ročno metlico. Ko dodamo vso moko, stepamo toliko časa, da izginejo grudice, ostanejo pa zračni mehurčki.

4. Klobase vzamemo iz pečice in jih prelijemo s testom. Pekač potresemo, da se testo razporedi po celotnem pekaču, in pečemo še približno pol ure, da se testo napihne in zapeče. Postrežemo še vroče.

Priporočamo še: Mlečni puding s sirupom: najbolj preprosta sladica iz kozarca

Recept: Alenka Kociper
Fotografija: bhofack2/Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana