Kruh iz bučk brez moke, ki ga morate poizkusiti

Še vedno vztrajate pri novoletnih zaobljubah? Potem vam bo ta recept gotovo prišel še kako prav.

Gotovo ste že slišali za rezance iz bučk, ki so nadomestili običajne testenine in postali hit tudi na našem portalu. Recept zanje najdete tukaj. Bučke pa niso le odlična alternativa za pašto. Iz njih lahko pripravite tudi kruh. Vsi, ki se navadni moki raje v velikem loku izognete, boste tako gotovo uživali v spodnjem receptu.

Recept je primeren tako za tiste, ki se držite LCHF diete, kot tiste, ki ste s svojega jedilnika črtali gluten. Seveda pa je zaradi veliko sira, ki ga vsebuje, primeren tudi za vse, ki radi prigriznete okusne grižljaje, ne da bi vas kasneje pestila slaba vest. Skratka, kruh iz bučk je na socialnih omrežjih postal pravi hit, zato spodaj razkrivamo recept, ki ga boste naravnost oboževali.

Sestavine

– 3 bučke
– 2 veliki jajci
– 2 stroka česna
– pol žličke origana
– 375 gramov mocarele
– ščep soli
– 65 gramov ribanega parmezana
– 30 gramov koruznega škroba
– poper
– šopek svežega peteršilja

Priprava

1. Pečico segrejte na 220 stopinj Celzija. Pekač obložite s papirjem za peko.

2. V mikserju zmeljite bučke ali jih naribajte. Nato jih zavijte v svežo krpo ter iz njih iztisnite odvečno tekočino.

3. Bučke stresite v posodo, dodajte jajca, česen, origano, eno tretjino mocarele, parmezan in koruzni škrob. Po okusu solite in poprajte. Dobro premešajte.

4. Zmes prelijte na pladenj in pecite 25 minut, nato vzemite iz pečice, po vrhu potresite preostanek mocarele ter peteršilj in postavite v pečico še za 10 minut.

5. Postrezite s poljubno omako, v katero boste lahko pomakali slasten prigrizek.

Pa dober tek!

Nasvet: Koruzni škrob lahko nadomestite tudi z mandljevo moko! Kruh iz bučk je lahko odlična večerja ali dnevni prigrizek.
Priporočamo: Ričet z brokolijem
Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed