Odprta Kuhinja

Krvave oči: piškoti za noč čarovnic

Odpri galerijo
A+   A-
Včasih se je dobro malce odklopiti in vstopiti v svet otroške domišljije. Prav ta nam bo dala pozitivno energijo ter nas spravila v dobro voljo. Tokrat bodo rezultat kar strašno okusni piškoti.



Piškoti krvave oči so za pripravo res izjemno preprosti, zato naj nas nikakor ne bo strah v kuhinjo povabiti mlajših članov, da skupaj ustvarite nepozabne trenutke. No, kdo bo na koncu pospravljal, je druga zgodba. Najbolj pomembno je, da je ta recept naravnost idealen tudi za vse tiste, ki niso najbolj vešči peke, saj je bistvo teh srhljivih sladic, da niso popolnega videza.

ni podpisa
ni podpisa
Pa veliko zabave!

Piškoti krvave oči


Za 24 do 28 kosov.

  • 150 g masla (sobne temperature)

  • 60 g sladkorja v prahu

  • 1,5 rumenjaka

  • 1 žlička tekoče vanilje

  • 1 do 2 žlički kisle smetane

  • 250 g gladke moke

  • ščepec soli


Ostalo

  • marmelada rdeče barve (npr. jagodna, malinova)

  • čokoladne kapljice (bela čokolada)

  • sladkorna očesa

  • papir za peko

  • merilna žlica

  • lesena palčka

  • lesena kuhalnica


Priprava


1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač obložimo s papirjem za peko.

2. V posodi najprej dobro zmešamo zmehčano maslo in sladkor v prahu v gladko in penasto zmes. Dodamo rumenjake, da se masa lepo poveže, nato še vaniljo in smetano. Na koncu postopoma primešamo še moko in sol.

3. Testo lahko za 10 min postavimo v hladilnik, da se masa ohladi in malce strdi, da se žogice lepše oblikujejo.

4. Maso zajemamo z žlico in med dlanmi oblikujemo enakomerno velike žogice. Odlagamo jih na pekač v razmiku nekaj centimetrov.

5. Vsako žogico testa nato z žlico na rahlo potlačimo in na sredini s prstom ali koncem lesene žlice oziroma kuhalnice naredimo jamico, v katero še damo marmelado.

6. Z leseno palčko marmelado malce porazdelimo po piškotu, da dobimo učinek oziroma videz »krvavih oči«.

7. Piškote pečemo približno 8 do 10 minut oziroma toliko časa, da se dno piškota rahlo obarva, ostali deli piškota pa ostanejo svetli.

8. Pečene piškote še nekaj minut pustimo v pekaču in medtem na njihovo sredino položimo narobe obrnjeno kapljico bele čokolade (višji del kapljice damo v marmelado), nato pa nanjo damo še sladkorno oko.

9. Piškote preložimo na mrežico, da se popolnoma ohladijo.
ni podpisa
ni podpisa
Priporočamo tudi: Noč čarovnic: 4 strašno ljubki prigrizki
Datum Objave: 29.10.2021 ob 12:10

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: