Odprta Kuhinja

Noč čarovnic: 4 strašno ljubki prigrizki

Sladice za noč čarovnic
Odpri galerijo
A+   A-
Prihaja najbolj strašna noč v letu: noč čarovnic. Čas je za zgodbice o duhovih in režeče se buče v soju sveč. Otroci se že veselijo sladic, ki spominjajo na pajke, odrezane prste in črve. Štiri prikupne in preproste recepte za sladkosnede in slanoslede je pripravila Vita Starman, ki svoj blog Mama kuha polni z najrazličnejšimi kuliraničnimi umetnijami.



Vita Starman je mama, ki kuha. Najraje kuha za svojo hčer Emo. Pri svojih receptih se trudi uporabljati sezonsko, lokalno pridelano hrano, zato živila večinoma kupuje na mestni tržnici. Če iščete zdrave, preproste in za prste oblizniti ideje za kosila, večerje, prigrizke in sladice, pokukajte na njen blog, kjer boste dobili tudi ideje za vrtne zabave. Tokrat pa je za nas pripravila super ideje, ki jih lahko za noč čarovnic poustvarite s svojimi otroki.
Preberite tudi: Anine preproste in zabavne polnjene paprike za noč čarovnic

Sladice za noč čarovnic
Sladice za noč čarovnic

Zobotrebčniki


Sestavine

  • 1 paket velikih penic (roza, belih)

  • 100 g čokolade

  • mleti orehi, pistacije, lešniki, kokos


Penice nataknemo na zobotrebce in na pari raztopimo čokolado. Penice nato do polovice namočimo vanjo in povaljamo v mlete posipe. Odlagamo jih na krožnik in damo za kakšno uro v hladilnik, da se čokolada strdi.

Zobotrebčniki
Zobotrebčniki

Poredni pajki


Sestavine

  • 4 jajca

  • 4 žlice majoneze

  • 1 žlico gorčice

  • 1 kozarec črnih razkoščičenih oliv

  • sol, poper, rdeča paprika v prahu, kurkuma


Jajca kuhamo 15 minut in jih olupimo. Nato jih prepolovimo in odstranimo rumenjake. Pripravimo rumeno kremo: rumenjake zmečkamo z vilico, dodamo majonezo, gorčico, pol žličke soli, dober ščep popra, 1 žličko sladke mlete rdeče paprike in pol žličke kurkume. Dobro premešamo in kremo nadevamo v dresirno vrečko z zvezdastim nastavkom. Jajčne polovice nadevamo s kremo in iz oliv izdelamo pajke.
Priporočamo tudi: 10 idej za okrasitev vhoda na noč čarovnic

Poredni pajki
Poredni pajki

Strašni duhci


Sestavine

  • 3 banane

  • 300 g bele čokolade

  • 3 žlice sladke smetane

  • 20 g temne čokolade

  • lesene palčke


Banane prepolovimo po dolgem in nato še po sredini (iz ene banane dobimo tako 4 enake dele). V vsak del vtaknemo palčko in banane na deski s peki papirjem pospravimo v zamrzovalnik za nekaj ur.

Nad vodno kopeljo stopimo belo čokolado, ki smo ji dodali nekaj žlic sladke smetane, in v zmes nato pomakamo zamrznjene banane. Vsako banano takoj odložimo nazaj na peki papir, da se čokolada strdi. S stopljeno temno čokolado in čopičem narišemo oči in prestrašena usta. Duhce hranimo v zamrzovalniku.
Preberite tudi: Pet strašnih trikov za noč čarovnic

Strašni duhci
Strašni duhci

Gnila jabolka


Sestavine

  • 4 jabolka granny smith

  • 300 g temne čokolade

  • 300 g bombonov Werther's original

  • 4 žlice sladke smetane

  • različne posipe (mleti orehi, mleta pistacija, mleti Oreo piškoti, zdrobljeni Oreo piškoti)

  • lesene vejice


Jabolka temeljito operemo, odstranimo peclje in dobro posušimo z brisačko. Vanje, tja, kjer so bili peclji, vtaknemo lesene vejice. Na pari raztopimo karamelne bombone Werther's original in jim dodamo malo sladke smetane, da se lažje stopijo. V stopljeno karamelo nato namočimo jabolka in jih malce odcedimo nad kozico, da odvečna karamela spolzi navzdol. Nato jih odlagamo na desko s peki papirjem. Ko se karamela na jabolkih strdi, pripravimo čokolado. Prav tako jo stopimo na pari in v njo potopimo karamelna jabolka. Ko je čokolada na njih še tekoča, jih povaljamo v raznih posipih po želji. Jabolka odložimo za par ur na hladno, da se plasti strdijo.

Vita Starman
Vita Starman


Gnila jabolka
Gnila jabolka

Preberite še: Kako naredimo čarovniške prste

Fotografije: Sonja Ravbar
Na Deloindom.si preberite: Izberite sobno rastlino, ki ustreza vaši osebnosti
Datum Objave: 30.10.2019 ob 17:10

Več iz te teme:

brezmesne jediotrocinoč čarovnichalloweenVita Starmangnila jabolkaporedni pajki

Naročite se na e-novice:

Tjasa PolakAvtor na portalu Odprta kuhinja