Kukiji z ruby čokolado: za sladko razvajanje na naš način

Očarajo že z barvo in še bolj s svežim okusom.

Za Odprto kuhinjo so v celjskem Kofein parku priskrbeli recept za odlične kukije z rdečo čokolado B-ruby in paket piškotov tudi personalizirali.

Sestavine

  • 350 g pšenične moke
  • zavitek vinskega kamna
  • žlica rdeče pese v prahu* (po želji, za nežno rožnato barvo)
  • 2 veliki jajci
  • 140 g masla
  • 200 g rjavega sladkorja
  • 200 g brusnic
  • 150 g rdeče (ruby) čokolade

Priprava

1. Najprej maslo stopimo na pari, medtem pa v posodi zmešamo moko, vinski kamen in rdečo peso v prahu. Ko se maslo stopi, počakamo, da se malce ohladi.

2. V drugi posodi ubijemo jajci, dodamo sladkor in ohlajeno stopljeno maslo ter vse skupaj stepamo z mešalnikom, dokler zmes ne postane kremna.

3. Postopoma dodajamo mešanico suhih sestavin in stepamo na nižji stopnji. Ko se sestavine povežejo v homogeno maso, dodamo še čokolado in brusnice ter stepamo še minuto.

4. Na pekače položimo peki papir. Iz mase naredimo kroglice (po približno 20 g). Zlagamo jih na pekač vsaj 3 centimetre narazen.

5. Piškote pečemo 8–10 minut na 165 stopinjah.

Namig: Rdečo (ruby) čokolado lahko nadomestimo s kakšno drugo.

Priporočamo še: Sirčkova pita po newyorško, ki ne bo razpokala

Recept: Kofein park
Fotografija: Sonja Ravabar

Beti Burger
Beti Burger

Kakor se mi vsaka priložnost zdi dober razlog za peko torte ali pite, se vsaka moja »izgubljena« misel ponavadi znajde pri hrani in preizkušanju receptov.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed