Kutina, keksi speculaas in zeliščni čaj
A+ A-
Izberite manjše kozarce, kajti sladica je nasitna.
Sestavine
- 250 g kutinovega mesa (olupljenega in narezanega)
- žlica masla
- 100 ml zeliščnega čaja (lahko metin)
- 1/2 limone, sok
- 2 žlički sladkorja, cimet
- keksi speculaas
- 5–6 žlic maskarponeja
- 4 žličke javorjevega sirupa
Priprava
1. Kutine olupimo in narežemo na koščke.
2. Maslo razpustimo, dodamo kutine in limonov sok ter dušimo. Čez nekaj časa dolijemo 30 ml zeliščnega čaja in dušimo še približno 20 minut, da se kutine zmehčajo. Večkrat premešamo, na koncu jih s paličnim mešalnikom zmeljemo.
3. Dodamo cimet in sladkor in dobro mešamo, sladkor naj nekoliko karamelizira. Odstavimo.
4. Maskarpone pomešamo z javorjevim sirupom.
5. Kekse pomočimo v preostali čaj in jih zlagamo na dno kozarca, sledijo dušene kutine in na koncu maskarponejeva krema.
Priporočamo: To so največji kulinarični trendi, ki bodo zaznamovali leto 2019
Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 30.11.2018 ob 08:11