Odprta Kuhinja

Kutinova torta z mandlji

Odpri galerijo
A+   A-
Sočna in dišeča torta navduši z okusom.


Sestavine


- 150 g masla (sobna temperatura)
- 110 g trsnega sladkorja
- žlička naribane lupine eko limone
- 3 jajca
- 50 g mandljeve moke oziroma mletih mandljev
- 25 g mandljevih lističev
- 150 ml mleka
- 250 g moke
- žlička vinskega kamna
Za poširane kutine
- 2 veliki kutini, olupljeni in očiščeni, narezani na krhlje
- skodelica trsnega sladkorja
- cimetova skorja

Priprava


1. Najprej skuhamo kutine: 750 ml vode in sladkor denemo v kozico, kuhamo pri nizki temperaturi, da se sladkor raztopi. Dodamo cimet in kutine. Zavremo, potem pa pri nizki temperaturi kuhamo kako uro, uro in pol, da postanejo kutine rožnate in mehke, pazimo, da se ne razkuhajo. Ohladimo.

2. Pečico ogrejemo na 180 ºC. Namastimo model (premer 22 cm) in ga obložimo s papirjem za peko.

3. Z mikserjem penasto umešamo maslo in sladkor, dodamo limonovo lupinico. Eno po eno dodajamo jajca, vsakokrat dobro premešamo. Vmešamo mandljevo moko, izmenjaje vmešamo mleko in moko, dodamo še mandljeve lističe.

4. Dve tretjini testa denemo v model in poravnamo, nanj naložimo polovico kutin, prekrijemo jih s preostankom testa, na katerega lično zložimo kutine. Pečemo 45–60 minut, odvisno od pečice, naredimo preizkus z zobotrebcem, če ni čist, nadaljujemo peko. Pet minut pustimo v modlu, potem odstranimo stranice. Postrežemo še toplo, po želji posujemo s sladkorjem v prahu.
Priporočamo: To so tri najboljše torte našega rojstnodnevnega natečaja

Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 30.10.2018 ob 03:10

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: