Odprta Kuhinja

Lazanja, ki jo pripravite v dvakrat krajšem času

Vladimir Mironov/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Priprava lazanje se lahko zdi dolgotrajen proces, zaradi katerega si jo redkeje privoščimo. Kaj pa, če bi jo lahko naredili na hitro?


Čeprav izjemno radi kuhamo, nas bližnjice in triki, ki jih lahko uporabimo za štedilnikom, vedno navdušijo. Tokrat smo našli odlično zvijačo za pripravo hitre lazanje, zaradi katere si bomo to italijansko jed gotovo privoščili pogosteje. Saj veste, mešanje bešamela, kuhanje omake, zlaganje slojev in na koncu še čakanje, da pečica opravi svoje, se včasih zdi preveč dolgotrajen proces, da bi se ga lotili. Na koncu pa nas čaka še kup umazanih loncev in pekačev, ki jih je treba pomiti. Grižljaji lazanje so sicer vsega zgoraj naštetega vredni, a včasih kljub temu za njeno pripravo enostavno ne najdemo energije.

Skratka, želimo vam povedati, da smo našli odličen – skoraj bi ga lahko označili za revolucionarnega – način za pripravo lazanje Anna Hezel, kulinarične avtorice, izpod rok katere je nastalo več kot 1200 najrazličnejših receptov. Veste, kaj uporabi kot bližnjico v primeru lazanje? Zamrznjene raviole!
Priporočamo tudi: Trik za brzinsko in najboljše kosilo z njoki (VIDEO)

Morda se vam zdi tole malce čudno, češ, lazanja pač ni pripravljena iz raviolov, a v resnici s tem preskočimo korak polnjenja lazanje z rikoto (z njo namreč radi nadomeščamo bešamel), kajti ta je že v nadevu zamrznjenih testenin. Vse skupaj vred z omako tako lahko naredimo kar v ponvi in rezultat je enako zadovoljiv kot pri lazanji iz pečice. Hrustljavo zapečeni vogalčki testenin, bogat okus omake in stopljena mocarela, ki se vleče na kilometre. Gremo kar k receptu?


Sestavine



  • 2 žlici oljčnega olja

  • 2 sesekljana stroka česna

  • 2 žlici paradižnikove mezge

  • ščep kosmičev čilija

  • konzerva pelatov

  • 2 vejici sveže bazilike

  • 1 čajna žlička sladkorja

  • 1 čajna žlička soli

  • 1/4 čajne žličke sveže mletega popra

  • 600 g raviolov z rikoto

  • 225 g mocarele

  • 2 veliki žlici ribanega parmezana


Priprava


1. Najprej pripravimo omako. Pečico segrejemo na 220 stopinj Celzija. V ponvi, ki jo lahko uporabimo v pečici, segrejemo olje, dodamo česen in pražimo, dokler se ne zmehča in postane zlate barve. Dodamo paradižnikov koncentrat in mešamo 1 do 2 minuti, da potemni. V ponev stresemo še čili, pelate, baziliko, sladkor in dodamo kozarec vode.

2. Nato skuhamo raviole: če se držijo med seboj, jih najprej ločimo, nato pa dodamo v omako, kjer se bodo skuhali. To bo trajalo približno 15 minut.

3. Iz ponve zajamemo veliko zajemalko raviolov. Tiste, ki so ostali v ponvi, razporedimo na enakomeren nivo in potresemo s polovico mocarele. Nato prekrijemo s preostalimi ravioli, ki smo jih prej odvzeli, in ponovimo vajo z mocarelo. Po vrhu potresemo še parmezan in vse skupaj postavimo v pečico ter pečemo 10 do 12 minut. Okrasimo z bazilikinimi listi in postrežemo.
Preberite še: Sir za žar: 5 idej, kako ga pripraviti, da bo nepozabno dober

Fotografija: Vladimir Mironov/Getty Images
Onaplus.si: To je razlog, zakaj bi morali večkrat uživati sveži hmelj, je zdravilen in okusen
Datum Objave: 20.6.2022 ob 08:06

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja