Odprta Kuhinja

Lazanja po zgledu kultnih tiktok testenin

lazanja
Odpri galerijo
A+   A-
Se še spomnite časov, ko so vsi na tiktoku pripravljali testenine z vodko?

Tokrat se bomo lotili njihove nekoliko izboljšane različice, saj bomo omako in testenine zložili v lazanjo. Imamo na sumu, da bo takšna jed postala nova spletna obsesija, sploh, ker so omako z vodko pred časom kot za stavo na svojih profilih družbenih omrežji pripravljali celo hollywoodski zvezdniki. Tudi mi smo se je lotili in za vas pripravili video recept, po katerem se lahko ravnate tudi tokrat, ko delate lazanjo.

Omaka vsebuje le nekaj sestavin, pripravljena je hitro. A posebnega hitenja ne priporočamo, saj bo precej bolj okusna, če paradižnikom pustimo dovolj časa, da karamelizirajo. Nato jim dodamo še ostrino vodke in odlična omaka bo nared. V lazanji jo kombiniramo še z obilico sira in rikote, končna kombinacija vseh teh okusov pa je za prste obliznit. Skratka, navdušeni boste!

Sestavine

Omaka

  • 60 ml oljčnega olja
  • 3 sesekljane šalotke
  • 3 stroki česna
  • 360 g paradižnikovega koncentrata
  • 6 žlic vodke
  • 230 ml sladke smetane
  • čajna žlička čili kosmičev
  • sol, poper

Potrebujemo še

  • testenine za lazanjo
  • 450 g rikote
  • 170 g kremnega sira
  • skodelica naribane mocarele
  • skodelica naribanega parmezana
  • 1 jajce
  • pest svežih zelišč

Priprava

1. Najprej pripravimo omako. V veliki ponvi segrejemo oljčno olje. Dodamo šalotko in česen ter mešamo, približno 5 minut, da se zmehčata. V ponev dodamo paradižnikov koncentrat in ga počasi razporejamo po ponvi, dokler ne prične karamelizirati. Dodamo vodko in ob neprestanem mešanju segrevamo, dokler alkohol ne izpari (približno 2 minuti). Dodamo še sladko smetano in čili kosmiče ter začinimo s soljo in poprom. Odstranimo z ognja.

2. Nato pripravimo še rikotino polnilo. Zmešamo rikoto, jajce, kremni sir in sveža zelišča.

3. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Nato se lotimo zlaganja sestavin v pekač. Pričnemo s plastjo omake, jo prekrijemo s testeninami in čez premažemo rikoto. Posujemo z mešanico parmezana in mocarele ter ponovimo vajo, dokler ne napolnimo pekača in zaključimo s plastjo omake. Vse skupaj potisnemo v pečico in pečemo 30 minut.

Preberite še: Najboljši recept za linške piškote, na katerega prisegamo

Fotografija: JiriSebesta/Getty Images

Datum Objave: 7.12.2023 ob 09:12

Več iz te teme:

hitro in preprostotesteninekosiloitalijanska kuhinja

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen