Legendarna solata z zeljem in korenjem coleslaw

Pisana zelenjavna priloga, ki jo poznajo povsod po svetu. Tako jo pripravi eden največjih mojstrov žara v Ameriki.

Coleslaw je zares znamenita ameriška solata iz narezanega zelja in korenčka, ki ju zmešamo s kremasto majonezno polivko. Predstavlja protiutež mesnim dobrotam z žara, odlično pa se obnese v burgerjih in ob natrgani svinjini. Mojster žara Big Moe Cason, ki je nedolgo nazaj obiskal Slovenijo in nam zaupal kar nekaj žar modrosti, o katerih lahko berete tukaj, pa se je loti tako, da majoneze ne uporabi. V solatnem prelivu se znajdejo olje, gorčica, začimbe, jabolčni kis ter sol in poper.

Coleslaw

Dovolj za večji piknik (15 do 20 oseb).

  • 1 kg zelja
  • 1 kg korenja
  • 1–2 dl jabolčnega kisa
  • olje (po okusu)
  • 3 žličke gorčice
  • 3 žličke začimbne mešanice (kumina, timijan, origano …)
  • sol, poper

Priprava

1. Najprej premešamo vse sestavine za solatni preliv. Če ga ne uporabimo takoj, ga zapremo v posodico in shranimo v hladilnik.

2. Zelje in korenje narežemo res na tanko – pri korenju si lahko pomagamo s posebnim lupilcem.

3. Tik preden postrežemo, premešamo narezano zelje in korenje s solatnim prelivom.

Opomba: Jabolčni kisi so različno kisli, zato to sestavino odmerite po svojem okusu.

Legendarna solata coleslaw, ki jo Big Moe Cason uporabi v burgerjih.
Priporočamo tudi: Popečene bučke s sirom: recept, ki bo hit tudi pri vas doma

Naslovna fotografija: Fudio/Getty Images

Špela Ankele

Novinarka in Kranjčanka. Obožujem gorenjske hribe in pisateljico Isabel Allende. Podnevi pišem, fotografiram in kuham, zvečer berem (kuharske) knjige.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana