
Morski užitek bo na krožniku v dobre pol ure.
Sestavine
– 1 kg očiščenih lignjev
– 2 pločevinki vloženega paradižnika
– 2 žlici vloženih kaper
– 6 filejev vloženih inčunov
– 3 žlice oljčnega olja
– glavica česna
– 0,5 dl belega vina
– šopek peteršilja
– sol
Priprava
1. Lignje narežemo na pol ali na tri dele.
2. Ponev segrejemo, nalijemo olje, dodamo inčune in kapre ter pražimo nekaj minut, da se inčuni povsem razpustijo.
3. Potem dodamo strt česen in narezane lignje. Ogenj povečamo in pečemo približno 2 minuti.
4. Zatem v ponev prilijemo vino in kuhamo naprej, da tekočina skoraj povsem izpari.
5. Ogenj zmanjšamo, vmešamo še paradižnik iz pločevinke in pokrito kuhamo 20 minut. Nazadnje jed potresemo s peteršiljem in ponudimo s hrustljavim belim kruhom, ki ga pomakamo v slastno omako. Zraven se prileže zeljna solata.