Limonov kolač
A+ A-
Ni decembra brez limone.
Za model premera 20 cm.
Sestavine
- 170 g grškega jogurta
- 90 ml oljčnega ali sončničnega olja
- jajce
- 50 ml limoninega soka
- naribana lupinica dveh limon
- 80 g bele mehke moke
- 70 g mletih mandljev
- 120 g sladkorja
- vrečka vaniljevega sladkorja
- 1,5 žličke pecilnega praška
Obliv
- 60 g sladkorja v prahu
- čajna žlička limoninega soka
- granatno jabolko za posip
Priprava
1. Jajce penasto umešamo, dodamo sladkor, jogurt, olje, sok in lupinico limone. Vse skupaj dobro premešamo. Moko, mandlje in pecilni prašek med seboj dobro pomešamo in postopoma dodajamo k mokrim sestavinam.
2. Testo vlijemo v pomaščen pekač in pečemo na 170 stopinjah 45–50 minut. Pečen kolač preložimo na rešetko in ohladimo.
4. Obliv: sladkorju v prahu primešamo žličko limoninega soka, dobro premešamo in oblijemo kolač. Preden ponudimo, dekoriramo še z granatnim jabolkom.
Namig: Vsi kolači so najboljši, če jih postrežemo in pojemo še isti dan, ko smo jih spekli.
Besedilo in kuharija Saša Drobnič Škrjanec
Fotografije Jagababa.si
Preberite še: Popoln trik, da se kolač ne bo prijel modela za peko
Datum Objave: 6.12.2017 ob 07:12